събота, 20 април 2013 г.

Богородица с играещия Младенец - за дългоочаквано бебе, при тежко протичане на бремеността, за здравето на родилката и бебето

Иконата на Божията Майка "Играещия Младенец" отговаря за пълнотата на майчинството. Пред тази икона се молят жени, които искат да имат деца. Така също молитвата пред този образ помага в случаите на тежко протичане на бремеността, или ако се разболее новородено бебе.

Как иконата защитава Вас и вашите близки
Молитвата пред иконата на Божията Майка "Играещият Младенец" защитава от безплодие, от боледуване на младенци. Този образ е бил винаги защита за православната жена и е извествен в чудотворните си качества именно в тези случаи. Ако по време на раждане близките се молят пред иконата на Божията Майка "Играещият Младенец" за благополучен изход за майката и бебето - тази молитва защитава жените от възможни благоприятни явления.

За какво помага иконата
Ако във вашето семейство няма дълго време желаното бебе, то молитвата пред иконата на Божията Майка "Играещият Младенец" ще ви помогне да се справите с този проблем. Разбира се, молитвата трябва да бъде искрена и гореща. Също така молитвата пред образа "Играещият Младенец" помага в случаите на тежка бременност, или при заболяване на новооденото. Трябва да се обръщаме с благодарност към Нея и да молим и занапред да продължи Нейното застъпничество пред Господ за последващото развитие на новороденото. Винаги има за какво да благодарим на Застъпницата.

Молитва
Пред иконата на Божията Майка "Играещият Младенец" можем да се молим с всяка богородична молитва.
Има молитви, които е добре да четат бременните жени за благополучно раждане:

"Пресвета Дево, Майка на Господа Иисус Христос, помилуй рабинята Твоя (името) и и помогни да се разреши бремеността благополучно. О, всемилостива Владичице Богородице, защото не Ти е потрябвала помощ при рождението на Сина Божий, дарувай помощ на рабинята, която се нуждае от нея. Дарувай и благомощие в този час, и младенеца, който ще се роди и се появи на бял свят в благоприятното време. Падаме пред Теб, Божия Майко и се молим: Бъди милостива, като дойде времето, и моли въплатения от Теб, Христа Бога да укрепи силата свише.Амин"

Празник
7 ноември
Любопитнен е факта, че в този ден случайно или не, се отбелязва деня в който Генералната асамблея на ООН е приела през 1959 г, декларация за правата на децата, а през 1989 г конвенция за правата на децата. През 1954 г. ООН е препоръчала на всички страни да въведат празник за Световен ден на детето като ден на световното братство за благополучието на децата в цял свят.

Чудеса
От момента на разкриването на иконата "Играещият Младенец" през 1795 г. от нея са произлезли много чудеса, свързани с изцеление от безплодие, с помощ за нормална бременност, с изцеление на болни пеленачета. Към нея се стичали много семейства със своите мъки и молби, които с молитва и вяра намерили чудно благополучно разрешвние на проблема.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Страници

Страници