неделя, 14 април 2013 г.

Пресвета Богородица Касперовска

 Иконата е донесена в Русия в края на XVI в. от сърби от Трансилвания, дошли по покана на рукото правителство.
Иконата е наследствена, а през 1809 г. става собственост на Джулиана Касперова.
През февруари 1840 Касперова се моли със сълзи пред иконата на Божията Майка, за да и помогне в проблемите. Касперова изведнъж вижда, че иконата на Дева засиява.
Дворянка от съседното село, който има парализа на лявата си ръка чува гласа на Божията Майка в съня си, който и казва да отиде да се помоли на иконата в съседното село. Жената отива и ръката и се излекува.
През лятото на 1843 се случили  три по-изявени изцеления - на момче,болно от епилепсия, на парализирано момиче и на психично болна жена.
През последните дни на януари 1844 г. пренасят иконата в селската църква.Оттогава иконата на Дева Мария от Касперово е изцелила много хора и е обявена за чудотворна.
По време на Кримската война, по време на обсадата на Одеса от британската флота, жителите на града донесли с литийно шествие иконата в града , и Одеса остава невредима.От 1936 г. иконата се намира в Успенский собор в Одеса.
Молитва
O благословена Дево, Майка на Господа, Царица на небето и земята, наша Посредница пред Всемогъщия! Приеми нашето хвалебствено-благодарствено пеене, от Твоите недостойни раби, и занеси нашите молитви към престола на Бог, Твоят Син, да бъде милостив към нашата неправда, и му probavit благодат, които почитат почетен Твоето име, и с вяра и любов да се поклонят на чудотворната икона на Твоята. Dumb бо достоен byti получи милост от него, ако вие не го umilostivishi за нас, Lady, защото всичко, което може от него същността. Затова към тебе, към несъмненото и си ни: Послушай ни, молим Ви, падаме vsederzhavnoy покриване и умолявам, твоят Бог, твой син пастир нашата ревност за душите и бдение, gradopravitel мъдростта и силата, и истината, и не гледа на sudiyam , инструктор, интелигентност и смирение, любов и хармония съпруг, дете на подчинение, търпение ощетени, obidyaschih страх от Бога, скърбящ самодоволство радостни, въздържание, все едно да ни духа на разума и благочестие, дух на милосърдие и смирение, дух на чистота и истина. Я облажават Lady, и смили се за людете Си nemoschnyya: razseyannyya събират, от тъмнината към правилния начин да обучава, а подкрепен възраст, yunyya utselomudri, бебета донеса и ще гледам надолу върху всички нас благотворителност милосърден ходатайство ти, възкреси и нас от дълбините grehovnyya serdechnyya и просвети очите ни визия за спасение, като се събудим zde милостив и митнически в страната zemnago prishelstviya и Страшния съд твой син prestavlshiyasya същото с вяра и покаяние на живота на тази нашите бащи и братя на вечния живот с ангелите и всички светии Жити създавате. Ти си, госпожо, слава богу, и надеждата на земята. Ти си нашата надежда Bose и ходатай на всички постъпващия ви с вяра. Ти се моли на клане, и на Тебе, Ти асистент всемогъщ, себе си и един на друг и да се ангажира целият ни живот, сега и винаги и во веки веков. -Амин [2]

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Страници

Страници